Afbraak Leiebrug in Wervik start nu vrijdagnacht, kijklustigen welkom op jaagpad

Redactie KW

Met een week vertraging vindt dit weekend de afbraak van de betonnen Leiebrug in de Brugstraat plaats.

Een groot deel van de afbraakwerken vindt ‘s nachts plaats. Een aannemer uit Limburg start vrijdagnacht met de sloop. De scheepvaart ligt dit weekend stil. “De afbraak zal vrij snel gaan”, zegt woordvoerster Claudia Van Vooren van de nv Waterwegen en Zeekanaal.

De Leiebrug dateert van 1955. Op de Vrijdagmarkt is de werf volledig afgesloten met herashekken. “Er zijn geen speciaal afgebakende zones voor de kijklustigen“, aldus Claudia. “Maar vanop het jaagpad zal er goed zicht zijn op de afbraakwerken. We verwachten eigenlijk vooral een week later veel publiek voor de installatie van de nieuwe brug op zaterdag 4 februari.”

De afbraak van de brug werd een week uitgesteld. Aan de overkant van de Leie en dus op de Franse oever ter hoogte van het landhoofd – een groot betonnen blok waarop de nieuwe brug zal rusten – bleken er problemen. Om er zeker van te zijn dat het landhoofd de nieuwe brug kan dragen, werden er bijkomende testen uitgevoerd. De proefresultaten waren positief en bleek er dus geen probleem.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier