Actievoerders leggen vals zebrapad aan in Zeebrugge

De actievoerders legden een nepzebrapad aan. © MVN
Redactie KW

Aan de Londenstraat in Zeebrugge voerden vrijdagmorgen de leden van het feestcomité samen met enkele bewoners en schepenen Annick Lambrecht en Mieke Hoste actie.

De actievoerders legden een nepzebrapad aan. Ze willen dat er op dit gevaarlijk kruispunt met de Kustlaan dringend een volwaardig zebrapad wordt aangelegd. Het is er levensgevaarlijk om de baan te kruisen. De Dienst Wegen en Verkeer is op deze plaats bevoegd. Stad Brugge heeft al meermaals de vraag gesteld, maar is niet bevoegd.

Nu de vakantieperiodes voor de deur staan, zullen weer duizenden toeristen die van het strand komen de Kustlaan kruisen. Aan de overzijde van de straat ligt immers een grote parking. Ook de fietsers steken op deze plaats de weg over om het toeristisch fietspad aan de overkant op te rijden. De leden van het feestcomité smeken om dat zo vlug mogelijk aan te leggen vooraleer er een ongeval gebeurt.

Ook aan het Sint-Donaaspark is een zebrapad wenselijk. Het zou een veilige verbinding zijn tussen tussen de dorpskom en de Rederskaai, zeggen de leden van het feestcomité.

(MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier