Aantal ongevallen in West-Vlaanderen in eerste jaarhelft met 5,2% gedaald

06/09/16 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van het BIVV is het aantal letselongevallen met 5,2% gedaald in West-Vlaanderen in de eerste 6 maanden van dit jaar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Aantal ongevallen in West-Vlaanderen in eerste jaarhelft met 5,2% gedaald

De verkeersveiligheid is gunstig geëvolueerd in de provincie West-Vlaanderen tijdens de eerste semester van 2016. Het aantal ongevallen is met 5,2% verminderd: van 2432 naar 2305. Het aantal doden is van 38 naar 34 gedaald. Opvallend is de daling van het aantal ongevallen met bromfietsers (-19%) en motorfietsers (-17,1%).

De voorlopige resultaten geven een positieve evolutie weer van de verkeersveiligheid ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Zowel het aantal ongevallen (-1,5%) als het aantal doden (-8,3%) evolueerde op nationaal vlak positief. "Waarschijnlijk heeft het wisselvallige lenteweer wel een belangrijke invloed gehad op deze goede cijfers. Wanneer het koud en regenachtig is, zijn er minder ongevallen, zeker met tweewielers. We moeten echter wel voorzichtig zijn want deze zomer gebeurden er reeds een aantal zware ongevallen", klinkt het nog bij het BIVV.

(FJA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!