Aanpassingen bij recyclagepark Oostende zorgen voor betere mobiliteit

Ploegbaas Kurt Huygebaert, parkwachters Tony Cattellion en Roland Bovenistier, diensthoofd openbaar domein Nick Vermael en burgemeester Jean Vandecasteele op het vernieuwde stedelijke containerpark. © BVO
Redactie KW

Enkele ingrepen op het containerpark aan de Nieuwpoortsesteenweg betekenen een grote vooruitgang voor de mobiliteit in en om het park palend aan een drukke invalsweg.

De in- en uitgang is voortaan gescheiden. De ingang bevindt zich aan de andere kant van het park. Bij grote drukte zal er daardoor minder filevorming zijn op de Nieuwpoortsesteenweg. De uitgang blijft op de oorspronkelijke plaats, vlak naast de vroegere Vercamerschool.

In de nieuwe schikking staan de containers zich nu allemaal aan de zijkant van het park, met meer parkeerplaats op de site tot gevolg. De parkwachters hebben daardoor een beter overzicht en de bezoekers vinden vlotter de weg naar de juiste containers. Alleen de nieuwe belijning moet nog worden uitgevoerd. Om verwarring met de oude witte lijnen te vermijden, zal deze in het geel worden aangebracht.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier