Aanleg van nieuwe rotonde in Knokke zorgt voor verkeershinder

04/03/15 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Bron: Kw

In Knokke-Heist zijn de werken aan het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Dudzelestraat (N376) begonnen. De verkeerslichten maken er plaats voor een nieuwe rotonde.

Aanleg van nieuwe rotonde in Knokke zorgt voor verkeershinder

De aanpassingswerken zullen in een eerste fase ongeveer een jaar duren. De werfzone is een kilometer lang en brengt heel wat verkeershinder met zich mee. De werken kaderen in de aanleg van de A11.

De nieuwe rotonde zal in twee helften aangelegd worden. Eerst wordt de helft richting Sluis aangelegd. In die fase van de werken verandert het huidige kruispunt in een T-kruising van de N49 met de Dudzelestraat richting Dudzele. Het verkeer richting Sluis kan op dit kruispunt niet meer afslaan, maar moet het volgende kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Sluisstraat (N376a) gebruiken. Het verkeer over de Natiënlaan (N49) moet er gedurende een kilometer langs twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Het verkeer dat vanuit Antwerpen of Gent naar Nederland wil, volgt best de N251 via Aardenburg. Wie van Brugge naar Nederland rijdt, kan de werfomleiding volgen.

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!