Aanleg van A11 tussen Brugge, Damme en Knokke-Heist gestart

(Foto DM)
Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits was vandaag samen met Vlaams minister-president Kris Peeters van de partij om het startschot van de werken te geven.

Minister Crevits (CD&V) en minister-president Peeters (CD&V) was er samen met de burgemeesters van Brugge, Damme en Knokke-Heist, de CEO Havenbestuur Zeebrugge, vertegenwoordigers van de European Investment Bank (EIB) en het kabinet van Europees commissaris Siim Kallas. De unieke financiering van het project via projectobligaties ondersteund door de EIB is een absolute primeur en zal model staan voor andere grote infrastructuurwerken in Europa.

Tunnel van 250 meter

De start van de werken werd gegeven aan de Oostkerkestraat (N374) in Westkapelle aan een werfzone die grenst aan de drie gemeenten Knokke-Heist, Damme en Brugge waar het A11-project zal worden gerealiseerd. Onder de Oostkerkestraat verdwijnt de A11 in een tunnel van 250 meter. Om de tunnel veilig te kunnen bouwen, plaatst de aannemer damplanken.

Grote hinder

Deze middag werd met een grote kraan de eerste damplank in de poldergrond geheid door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits en Vlaams minister-president Kris Peeters. In minder dan vier jaar tijd worden een heel aantal constructies gebouwd, gespreid over 18 zones.

Via A11 zal gedurende 42 maanden permanent ruim 200 werknemers inzetten om de nieuwe snelweg aan te leggen. Aangezien het merendeel van de werkzaamheden zich buiten de bestaande verkeersinfrastructuur bevinden, zullen deze werken het verkeer slechts beperkt hinderen. Vanaf eind 2015 wordt er grotere hinder verwacht.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier