Aanleg fietsbrug over de N36 in Deerlijk zal pas deze zomer zijn

Redactie KW

Morgen donderdag starten wel al de voorbereidende nutswerken voor de fietsbrug over de N36.

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil een fiets- en voetgangersvriendelijke oversteek realiseren zodat de zwakke weggebruikers (fietsers, voetgangers en joggers) veilig de N36 kunnen dwarsen richting De Gavers, het centrum van Deerlijk en de scholen in Kortrijk en Harelbeke.

Voorbereidende nutswerken

Vanaf donderdag 24 maart start Eandis met het verplaatsen van nutsleidingen in de Gaversstraat ter hoogte van de N36 en ter hoogte van het kruispunt Kleine Tapuitstraat/Stationsstraat. Eandis zal ongeveer twee dagen werk hebben in de Gaversstraat ter hoogte van de N36. Dan zal de straat niet bereikbaar zijn vanuit de N36. Het verkeer moet dan via het kruispunt Stationsstraat/Kleine Tapuitstraat rijden.

Vervolgens zal Eandis ongeveer een achttal dagen werken ter hoogte van het kruispunt Kleine Tapuitstraat/Stationsstraat. Dan zal de straat afgesloten worden ter hoogte van de Stationsstraat en moet het verkeer via de N36 de Gaversstraat inrijden.

Herinrichting kruispunt Kleine Tapuitstraat-Stationsstraat

Aansluitend op de bovenstaande nutswerken zal aannemer Stadsbader starten met de heraanleg van het kruispunt Kleine Tapuitstraat/Stationsstraat. De Kleine Tapuitstraat zal haakser worden aangesloten op de Stationsstraat voor een beter uitzicht op het fietspad. Dat fietspad krijgt een rode toplaag waar het de Kleine Tapuitstraat kruist.

Het brede voetpad ter hoogte van café De Boshoek zal versmald worden om zo meer ruimte te creëren voor de draaibewegingen van grote landbouwvoertuigen. Een overrijdbare middengeleider moet ook die bewegingsvrijheid van grote voertuigen verbeteren.

Deze werken zullen vermoedelijk twee à drie weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf vermoedelijk midden mei zal de Gaversstraat definitief ‘geknipt’ worden en niet langer bereikbaar zijn vanaf de N36. Het verkeer moet omrijden via de Stationsstraat en Kleine Tapuitstraat.

Voorbereidende grondverzetwerken

Wanneer de aannemer klaar is met de herinrichting van het kruispunt Kleine Tapuitstraat/Stationsstraat kan hij beginnen met de voorbereidende werken voor de aanleg van de fietsbrug.

Er moet 1000 kubieke meter grond worden aangevoerd aan de kant van de Gaversstraat. Deze grond moet zich ‘zetten’. Dit zal een aantal weken duren waarbij er geen actie op het terrein is uitgezonderd metingen van het grondverzet.

Pas wanneer de grond zich voldoende gezet heeft (vermoedelijk in de loop van juni/juli), kan er gestart worden met de eigenlijke aanleg van de fietsbrug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier