A19 weer volledig open : files zijn voorbij

© Marc Verhaeghe
Jos Remaut

Vandaag was de snelweg al in beide richtingen weer open op alle twee de rijvakken. Ook alle op- en afritten werken weer normaal.

Toch gold er in de richting Kortrijk voor een groot deel van de dag nog een snelheidsbeperking tot 70 per uur, omdat de aannemer nog signalisatie aan het wegnemen was en her en der nog wat moest opruimen. Vannacht worden nog wat boordstenen opgeruimd.

De werken hebben twee en een halve maand geduurd en zorgden, vooral in de richting van Kortrijk, voor flink wat gesakker in de file. In die file ook veel vrachtwagens, Voka sprak een paar dagen geleden haar ongenoegen over de vertraging die de werken opliepen (ook al bedroeg die nauwelijks een week) en wijst op de grote economische schade die zo’n werken teweegbrengen bij de bedrijven. De ondernemersorganisatie pleit dan ook voor een nog strakkere timing van dergelijke werken.

Ook in Geluwe halen ze opgelucht adem, want het was er bijzonder druk op de alternatieve weg N8. Ook in Beselare en Terhand is men gelukkig, want daar werd toch wel erg veel sluipverkeer genoteerd van automotobilisten die binnendoor in Menen probeerden te geraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier