7 procent van de gecontroleerde bestuurders in De Haan en Bredene reed te snel

04/10/16 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:35

Ook politie van Bredene en De Haan nam deel aan de 'flitsmarathon', de sensibiliseringsactie tegen overdreven snelheid.

7 procent van de gecontroleerde bestuurders in De Haan en Bredene reed te snel

© BELGA

In totaal werden de snelheid van 1.819 voertuigen gecontroleerd op 4 locaties en er werden 129 overtredingen vastgesteld. Dat betekent dat iets meer dan 7 % van de gecontroleerde voertuigen te snel reed.

Op de Prinsens Elisabethlaan en de Sluizenstraat in Bredene werden respectievelijk 19 en 17 overtredingen vastgesteld, in de Warvinge en op de Koninklijke Baan in De Haan respectievelijke 46 en 47 inbreuken.

De controles werden afwisselend, in totaal gedurende 10 uren, uitgevoerd binnen de bebouwde kom en er werd maar geflitst vanaf een snelheid van 57 km/u.

De politie weet dat dergelijke controles niet populair zijn, maar bij elke enquête die we uitvoeren in de beide gemeenten komt het fenomeen 'onaangepaste snelheid' al jaren lang als een van de grootste veiligheidsproblemen naar voor. Het is dan ook een prioriteit in het zonaal veiligheidsplan en we hebben er een actieplan rond.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!