69.766 euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Vleteren

Danielle Godderis-T'Jonck. © BELGA
Redactie KW

Vleteren krijgt van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) 69.766 euro uit het Fietsfonds. “Geweldig nieuws voor onze fietsers”, zeggen Danielle Godderis-T’Jonck, Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA, en Uli De Kerpel van N-VA Vleteren. “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger.”

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. De minister trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. “N-VA Vleteren ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen“, zegt Uli De Kerpel. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente.”

De investering van 69.766 euro uit het Fietsfonds is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur in Vleteren. Concreet gaat het om het specifieke project in de Reningestraat. “Hier zaten veel fietsers in Vleteren al lang op te wachten“, besluiten Danielle Godderis-T’Jonck en Uli De Kerpel. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier