42 procent fietsen van West-Vlaamse leerlingen niet in orde

© Getty Images
Redactie KW

Dat blijkt uit de resultaten van de verkeerscampagne ‘Veilig Fietsen’ die maandag werden verspreid.

De campagne is een initiatief van de provincie en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé.

Tussen 1 oktober en 15 november controleerden 18 van de 19 West-Vlaamse politiezones 19.185 fietsen tijdens preventieve controles. 8.070 fietsen waren niet helemaal in orde. De helft daarvan bleek niet helemaal in orde met de fietsverlichting. De cijfers liggen in lijn met die van vorig jaar toen 40,9 procent van de fietsen niet in orde bleek.

“Verdere sensibilisering van de – vooral – jonge fietsers, zeker in een periode waarin ze vaak in het donker van en naar school fietsen, blijft noodzakelijk”, menen de initiatiefnemers. De noodzaak aan een goed onderhouden fiets, gekoppeld aan kennis van de wegcode en aandacht voor het eigen gedrag in het verkeer vormen de kernelementen van deze campagne. Volgend op de preventieve controles komt er ook een handhavingsperiode. Die loopt nog tot 28 februari.

“Veilig fietsen vormt een belangrijke prioriteit binnen het verkeersveiligheidsbeleid van onze provincie. Het uitvoeren van preventieve en handhavingscontroles is hierbij een belangrijke ondersteuning”, aldus gouverneur Carl Decaluwé.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier