4.000 euro boete voor rijden onder invloed met twee kinderen zonder gordel in de wagen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Met 2,9 promille achter het stuur en met zijn twee jonge kinderen zonder gordel in de wagen. Zo reed een 39-jarige man door Brugge. De politie kon hem vatten en hij moest het vanmorgen voor de Brugse politierechter uitleggen.

De 39-jarige vader van twee jonge kinderen stelde in januari wel een heel slecht voorbeeld. Hij moest zich daar vanmorgen in de Brugse politierechtbank voor verantwoorden. S.V. uit Zeebrugge werd met 2,9 promille alcohol in zijn bloed met zijn twee jonge kinderen op de voorzetels van zijn bestelwagen door de politie betrapt. Zowel hij als zijn kinderen droegen hun gordel niet. Zijn advocaat probeerde hem te verdedigen, maar besefte zelf ook dat dat geen makkelijke taak werd. De man werd in het verleden namelijk al eens veroordeeld voor rijden onder invloed.

“Toen zijn Thaise ex-vrouw na hun scheiding vrijwillig voor de prostitutie koos, moest hij alleen voor zijn twee kinderen zorgen”, klonk het. “Zijn vader hielp hem vaak, maar die stierf een jaar geleden. Die man heeft het dus niet gemakkelijk.” De rechter luisterde aandachtig, maar kon niet om de ernstige feiten heen. Hij veroordeelde de man in totaal tot een boete van 4.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Bovendien kreeg hij ook een rijverbod van drie maanden. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier