300 deelnemers present voor zonnige Fiets-Mee-Dag in Spiere-Helkijn

V.l.n.r. Anne De Meester (dienst toerisme Spiere-Helkijn), Bernice Van Iseghem, Linda Teirlinck, Anne-Marie Callens en Lieven Van de Meulebroeke. © ADM
Redactie KW

Zondag 10 april kwamen ongeveer 300 fietsers uit Vlaanderen en vooral Wallonië naar sporthal Michelsberg. Bij de inschrijving kregen ze uitleg over de fietsknooppunten en een wegbeschrijving.

De drie verschillende routes volgden voor het eerst het vernieuwde fietsnetwerk van de Leiestreek en het nieuwe fietsnetwerk van Henegouwen. De twee fietsnetwerken sluiten aan elkaar in Spiere-Helkijn via de brug over het Spierekanaal naar Warcoing en via de brug over de Schelde naar Pottes.

De Fiets-Mee-Dag is een organisatie van de dienst toerisme van Spiere-Helkijn in een goede samenwerking met de Waalse buurgemeenten Estaimbourg, Pecq en Celles. De fietstocht volgde de fietsknooppunten langs het Spierekanaal tot aan het prachtige Domaine de Bourgogne in Estaimbourg (Estaimpuis). Hier gaf Laure André van de toeristische dienst Estaimpuis een eerste stempel op de controlekaart van elke fietser. De zon scheen uitbundig en het was heerlijk vertoeven op het terras in het park.

Daarna werden de knoopunten gevolgd tot in Pecq en via de Schelde kwam men aan La Maison de Leaucourt. Hier kregen ze een tweede stempel. De volgende stop was in Celles, in Les Vergers du Grand Fresnoy, waar de fietsers konden genieten van een kleine markt met lokale producten. Ze kregen er een frisse appel en een fruitsapje aangeboden. De meer gevorderden fietsten (52 km) nog door tot in Zwevegem. Maar de meerderheid volgde de 35 km route en keerde terug naar Spiere-Helkijn. In sporthal Michelsberg kregen ze een fietsbel als aandenken. Marino Punk zorgde met zijn accordeon voor de nodige ambiance terwijl de aanwezigen nog net de eindspurt van Paris-Roubaix konden volgen op groot scherm.

(ADM – foto ADM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier