300 bezorgde Boezingenaars en Zuidschotenaars op info-avond

OC Ten Vrielande was te klein voor het talrijk opgekomen publiek voor de info-avond 'Geen nieuwe frontlijn door Boezinge en Zuidschote'. © RLa
Redactie KW

De inwoners van Boezinge en Zuidschote zijn bezorgd omdat hun dorp opnieuw wordt geviseerd in het mogelijk alternatieve tracé voor de doortrekking van de A19.

Het tracé 3, de omvorming van de N369 (Ieper-Diksmuide) tot expressweg vanaf de N38 (Noorderring) tot over de dorpskern Boezinge en daarna afbuigend net voor Lizerne om zo via een nieuw aan te leggen weg dwars door het landschap de verbinding te maken met de bestaande N8 net over de dorpskern van Woesten, zou weerop tafel liggen als één van de mogelijke oplossingen, maar het roept ook heel wat vragen op.

Verkeersleefbaarheid wordt bedreigd

Wim Morlion, woordvoerder van de stuurgroep ‘Geen nieuwe frontlijn door Boezinge en Zuidschote’, mocht donderdagavond 300 bezorgde inwoners verwelkomen op de informatievergadering in het OC Ten Vrielande. Aan de hand van het ondertussen veel gedeelde filmpje, aangemaakt door Stijn Steen, Thijs Morlion en Louis Van Vande Vijver, met prachtige beelden vanuit de lucht die de impact van de plannen tonen, werden de parochianen geïnformeerd. Zaal OC Ten Vrielande was te klein voor het talrijke publiek dat aandachtig de diverse grieven aanhoorde die het burgersplatform formuleerde. “De verkeersleefbaarheid van beide dorpen wordt bedreigd in al zijn facetten”, klinkt het. Zowel de inwoners, de middenstand, de industrie, het verenigingsleven, school en jeugd, de fiets- en wandelrecreanten en de land- en tuinbouwers hebben voldoende argumenten om het voorliggend tracé af te keuren.

Modernisering van de N8

“De voorliggende piste verontrust de plaatselijke bevolking omdat Boezinge hierdoor in twee wordt gesplitst en Zuidschote geïsoleerd raakt van de rest van Ieper”, bekrachtigde de stuurgroep. “We zullen ons met hand en tand verzetten tegen de opnieuw op tafel liggende plannen“, aldus Wim Morlion, Dominiek Segers, Philip Leroy, Ann Vandaele, Peter Vande Vijver-Geert Dewulf en Simon Vervisch. “Het waarom van dit dossier is niet duidelijk. Is er nog een probleem? De actiegroep ‘Geen streep door de Westhoek’ riep tijdens het vragenuurtje op tot samenwerking om geen extra belastingsgeld te spenderen en te opteren voor een modernisering van de bestaande N8 in plaats van te zoeken naar alternatieven waar niemand mee gebaat is.

Met de oproep om met deze drukkingsgroep de stem van het volk te laten horen en als dorpsgemeenschap op te staan en te streven naar een constructieve oplossing werd het druk bijgewoonde info-moment afgerond.

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier