205.611 euro voor mobiliteitsoplossingen op maat van West-Vlaamse bedrijven

22/09/16 om 09:46 - Bijgewerkt om 09:44

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 205.611 euro uit als steun voor West-Vlaamse bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken.

205.611 euro voor mobiliteitsoplossingen op maat van West-Vlaamse bedrijven

Met die steun in de rug kunnen bedrijven mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling, randparkings ... Weyts voorziet deze legislatuur 11 miljoen euro extra voor het fonds - en dus voor gerichte mobiliteitsingrepen op maat van bedrijven. Vier West-Vlaamse bedrijven krijgen nu, na de negende oproep van het Pendelfonds, in totaal 205.611 euro financiële steun. Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.

Van IMOG tot De Patio

IMOG uit Harelbeke investeert 204.100 euro en krijgt daarvan de helft via subsidies terugbetaald. Het betaalt treinabonnementen tot 90 procent terug en koopt bovendien twintig elektrische fietsen aan. De Lovie uit Poperinge, dat de helft van de geïnvesteerde 167.602 euro terugkrijgt, sensibiliseert haar medewerkers via een informatieblad, folders en acties op het terrein, zoals bijvoorbeeld een ontbijtsessie.

De andere twee bedrijven zijn De Patio en Vanden Broele Production, beiden uit Brugge. De eerste investeert 38.100 euro, de tweede 1.420 euro. Ook zij krijgen de helft via subsidies terug.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!