100.000 euro voor herstelling Markt Tielt

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De stad gaat dit jaar voor 100.000 euro investeren in de herstelling van de Markt. Het gaat voornamelijk om het terug vast zetten van steentjes en de vernieuwing van de soms gevaarlijke zebrapaden.

Ruim 100.000 euro. Zoveel gaat de stad dit jaar investeren in de herstelling van het stadscentrum. “Het centrum werd in 2009 vernieuwd naar de situatie die we vandaag kennen, met de Argentijnse porfier”, aldus schepen van Openbare Werken Veerle Vervaeke (Open VLD). “En dit jaar al moeten we 100.000 euro investeren. En dat is veel, zeker zo kort na de aanleg van het centrum.”

Eerder werden al een drietal zebrapaden heraangelegd, onder meer ter hoogte van Pizza Aversa en d’Hespe, en nu worden de overige vijf zebrapaden aangepakt. De kleine steentjes worden vervangen door ‘normale’ klinkers. “Dat helpt twee problemen uit de weg. Enerzijds komen er alsmaar meer van de kleine zebrapad-steentjes los, anderzijds zijn de steentjes soms nogal glad als het nat is”, zegt burgemeester Els De Rammelaere (N-VA).

Nieuwe betegeling

Naast de zebrapaden, wordt ook nog eens voor 1.200 vierkante meter aan nieuwe betegeling op de Markt en omgeving aangebracht. Onder meer de bocht van de Tramstraat, ter hoogte van het ‘paaltje’ om de Markt op te rijden, en de hele zone voor de Sint-Pieterskerk wordt aangepakt. “Uiteraard herstellen we deze zones in de oorspronkelijke Argentijnse porfier. We gaan geen asfalt gaan gooien. Nu moeten we van tijd tot tijd wel kapotte stukken asfalt in de putjes gooien ter versteviging en om de rest van de stenen vast te zetten. Met een renovatie zoals dit jaar, zullen we uiteraard structureler gaan herstellen.”

Wanneer de werken zullen plaatsvinden is nog niet zeker. “We zullen goed afspreken met de aannemer, want zeker het herstel van de zebrapaden zal een grote impact hebben op het verkeer. We denken aan verlofperiodes of op zijn minst rustige momenten om deze her aan te leggen. Sowieso gaan we het werk nog dit jaar uitvoeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier