Verkaveling op Langwater Kortrijk is waanzin zegt Groen Kortrijk

Redactie KW

Vandaag liep het openbaar onderzoek af naar aanleiding van de eerste fase van de verkaveling op Langwater. Dat is een stuk open gebied tussen rotonde van Cowboy Henk en het Morinnegoed in Kortrijk.

Cathy Matthieu, gemeenteraadslid voor Groen, diende alvast een bezwaarschrift in. “Verkavelen op Langwater is waanzin. Een watergevoelig open gebied aan de rand van de stad volbouwen, terwijl er binnen de ring nog zoveel opportuniteiten zijn om met stadsvernieuwingsprojecten de beoogde jonge gezinnen aan te trekken”. Zij vindt dat bouwen op Langwater een aanslag is op de schaarse open ruimte en vreest voor nieuwe verkeersstromen naar een gebied waar de verkeersdruk nu al hoog is.

Schiereiland

Bart Rogé, voorzitter van Groen Kortrijk, vult aan: “Het is nu eenmaal makkelijker om nieuw gebied aan te snijden, dan om bestaande plekken te verbeteren. Wat daarbij vooral beangstigend is, is dat men van Langwater een nieuw schiereiland aan Kortrijk maakt omdat er totaal geen sprake is van integratie met de bestaande buurt”.

“Indien het stadsbestuur het ernstig meent met haar ambitie om nieuwe jonge gezinnen naar Kortrijk aan te trekken, dan zullen ze werk moeten maken van een leefbare binnenstad, die haar troeven maximaal uitspeelt en die haar zwaktes aanpakt”, luidt het. Groen Kortrijk pleit dan ook voor een verkavelings-stop in Kortrijk en de deelgemeenten en dringt er op aan dat de stad volop inzet op wonen en leven in de binnenstad.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier