Verhelst Logistics heeft nieuwe vestiging in Oostendse haven

Redactie KW

VIDEO UPDATE – In de Oostendse haven heeft de firma Verhelst Logistics haar nieuwe bedrijfsvestiging voorgesteld. Als goederenbehandelaar zijn ze al meer dan 28 jaar actief in Oostende. Twee jaar geleden vroeg de haven hen om te verhuizen. De noodoplossing werd een deugd, want op twee jaar tijd hebben ze hun opslagcapaciteit verdubbeld.

In 1981 zette de groep Verhelst voet aan wal in de haven van Oostende. Het moederbedrijf, de bouwfirma Verhelst uit Oudenburg, had toen grint en zand nodig van op zee. Ondertussen is Verhelst Logistics een allround goederenbehandelaar geworden die nu over een nieuw logistiek platform beschikt in de achterhaven van Oostende. Ze zijn wellicht de oudste klant van de Oostendse haven.

Expansie

Toch vroeg diezelfde haven twee jaar geleden, tijdens enkele constructieve gesprekken of de hele firma kon verhuizen omwille van de bouw van een nieuwe tram- en busstelplaats van De Lijn. De verhuizing gebeurde, van de Slijkensesteenweg naar het Zwaaidok, met heel wat extra capaciteit als gevolg. Verhelst Logistics is nu een bedrijf met een vloot van 900 voertuigen. Het ontvangt jaarlijks zo’n 130 schepen met bulkgoederen en vervoert vracht naar heel Noord-Europa. Bij de groep werken zo’n 120 mensen, waarvan 35 in de Oostendse haven.

Bekijk hier de reportage

(SK/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier