Vergunning voor zeven van de elf windmolens langs E40

Redactie KW

De Bestendige Deputatie leverde een milieuvergunning af voor zeven windturbines langs de autoweg E40. De nv Aspiravi en de nv Electrawinds dienden een aanvraag in tot het exploiteren van elf windturbines.

De Bestendige Deputatie van de provincie gaat akkoord met de plaatsing van zeven windturbines en leverde een milieuvergunning af voor een termijn van 20 jaar. De turbines zijn gelegen ten oosten van de Ramskapellestraat. Voor de vier aangevraagde windturbines ten westen van de Ramskapellestraat leverde de provincie geen milieuvergunning af.

Nieuw openbaar onderzoek

De aanvragers hebben hun oorspronkelijke stedenbouwkundige aanvraag voor elf turbines ingetrokken en een nieuwe voor zeven turbines aangevraagd. Dit betekent dat een nieuw openbaar onderzoek bij stedenbouw volgt. Indien ze een stedenbouwkundige vergunning krijgen, ligt het laatste woord bij het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart. Met de nabijheid van het vliegveld van Koksijde (en van Oostende) primeert de veiligheid van de piloten, van de vliegtuigpassagiers en van de inwoners van de streek.

(DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 6 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier