Verfrissende nachtelijke duik in zwembad

In Wielsbeke kon donderdagavond een verfrissende nachtelijke duik genomen worden in het zwembad.
Redactie KW

Met plaatselijk waarden van meer dan 30 graden en temperaturen die ook ‘s avonds maar traag dalen, hebben veel mensen gisteravond de verfrissing van water opgezocht. In Wielsbeke kon dat zelfs in het openluchtzwembad tijdens een nightswimming. Wanneer de maxima vier dagen op rij de 25 overschrijden, blijft het bad ook ‘s avonds open voor de bezoekers.

Meer dan 25 graden gisteravond zo rond half elf in het openluchtzwembad van Wielsbeke. Meer dan 500 mensen zien dan ook in een verfrissende duik de enige manier om af te koelen na een warme dag.

Bij de zwemmers opvallend veel jongeren, want voor hen is de zomervakantie al begonnen. Maar ook mensen die nog moeten werken zijn naar de nightswimming gekomen. Een uitgelaten sfeer dus, de redders komen dan ook ogen te kort.

Al zes jaar wordt hier in Wielsbeke bij mooi weer een nightswimming gehouden, maar het is de eerste keer dat het zo vroeg op het seizoen kan. De meeste bezoekers hopen dan ook dat er van de zomer nog enkele nachtelijke zwempartijtjes zullen kunnen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier