Verfijnd masterplan Oosteroever Oostende voorgesteld

Redactie KW

In Oostende heeft het stadsbestuur het masterplan voor de nieuwe stadswijk Oosteroever voorgesteld. Het plan mikt op een verzoening tussen bestaande activiteiten en toekomstige bewoning. Het wordt morgenavond op de Oostendse gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. In de komende tien jaar worden wellicht zo’n 1500 appartementen gebouwd in de oude havenwijk.

Het is niet de eerste keer dat Oostende uitpakt met tekeningen en toekomstplannen voor deze oosteroever. Ook Bouwgroep Versluys maakte deze tekeningen maanden geleden al bekend. Het masterplan Oosteroever dat nu voorligt, noemt de stad een verfijning en ook een antwoord op vele vragen.

Visserijdok?

Over de plannen die een volledig nieuwe toekomst uittekenen voor de havenwijk, was er in het verleden veel ongerustheid. Het masterplan moet nu duidelijkheid scheppen. Het globaal masterplan biedt een doorkijk voor de inrichting van de openbare ruimte in de projectzone. Zo worden beelden getoond van groenvoorzieningen en toekomstige fonteinen, maar ook straatinrichtingen, toekomstige bebouwing, verkeersontsluiting en uitbreiding van het vuurtorendok worden grafisch verduidelijkt. Over de plannen om een deel van het visserijdok te dempen staat niets in het globaal plan.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Verfijnd masterplan Oosteroever Oostende voorgesteld

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier