Verenigingen uit Menen en Ieper helpen organisatoren Heksenstoet uit de nood

Redactie KW

De organisatoren van de Heksenstoet van Beselare zaten met de handen in het haar nadat een groep van 30 medewerkers afgehaakt had.

Daarom lanceerden de organisatoren een oproep om extra medewerkers te vinden. Ze kregen voldoende positieve reacties en konden op de hulp van drie verenigingen uit Ieper en Menen rekenen. Samen met enkele vrijwilligers moeten zij reuzen, karretjes en wagentjes in de stoet duwen en trekken.

Lokomotief Runners

Eén van de verenigingen is de Lokomotief Runners uit Ieper. Met 13 personen vormt ze de grootste groep. Voorzitter Roland Outtier was meteen bereid om hulp te bieden en mobiliseerde zijn atleten. Hij lanceerde een oproep via e-mail en kon, ondanks de vakantie, op de medewerking van 13 atleten rekenen.

Wicko

Ook buitenlandse groepen nemen aan de stoet deel. Eén van die groepen komt uit het Poolse Wicko. Zij zijn, samen met een officiële delegatie, vandaag al in Beselare aangekomen en worden officieel ontvangen op het gemeentehuis van Zonnebeke. Ook zij hebben een heksentraditie. Het is de start van een officiële verbroedering tussen beide gemeenten.

De tweejaarlijkse Heksenstoet start zondag om 15.30 uur. In totaal zullen er 1.094 mensen mee in opstappen : acteurs, figuranten, muzikanten, chauffeurs en ook de duwers/trekkers van reuzen en karretjes.

(E.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier