Vereniging voor Bos in Vlaanderen pleit voor bescherming van zonevreemde bossen

Redactie KW

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen hield in Brugge een handtekeningen actie voor de bescherming van de zonvreemde bossen. Het gaat vaak om waardevolle bossen op sites die op het gewestplan met een andere bestemming staan ingekleurd en kunnen gekapt worden. De Vereniging voor Bos in Vlaanderen wil nu met haar “Groene Potloodcampagne” de overheid onder druk zetten voor het behoud van de zonevreemde bossen.

Het probleem van de zonevreemde bossen sleept al jaren aan. Het Lappersfortverhaal bewijst dat de bedreiging reëel is, vooral in woon- en industriegebieden.

Week van het bos

Tegen de start van de Week van het bos, half oktober, wil Bos in Vlaanderen zoveel mogelijk handtekeningen afgeven aan de verantwoordelijke Vlaamse minister.

“Als we geen 40.000 handtekeningen verzamelen of 1 handtekening of Groen Potlood per ha zonvreemd bos zullen we de actie moeten verlengen. Het is opgenomen in de beleidsbrief en minister Schauvliege heeft beloofd om ene oplossing te zoeken. We blijven er voor gaan”, zegt Lieselot Ledene van Vereniging Bos in Vlaanderen.

De ‘Groene Potlood campagne’ loopt sinds juli en leverde al zo’n 10.000 handtekeningen op. (BV)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier