Verdwijningszaak Wingene doet aan beruchte moorden denken

Redactie KW

De feiten in Wingene halen bij mensen uit de buurt de herinnering boven aan de beruchte moorden in Beernem. In de eerste helft van de vorige eeuw zijn daar 6 moorden gepleegd in verdachte omstandigheden. Telkens was er band met de adellijke familie van de toenmalige burgemeester van Beernem de Vrière. Schrijfster Katrien Rysershove werkt aan het tweede boek over de veelbesproken moorden.

Katrien Rysershove neemt ons mee naar domein Bulskampveld in Beernem. Daar staat de gedenksteen van de eerste moord in 1915. Die op baron Henri d’udekem d’ Acoz. Het dossier spreekt van een passionele moord. Twee Duitse officiers hadden een relatie met zijn vrouw, de barones. Al lijken de feiten veeleer in de richting van toenmalig burgemeester de Vrière te wijzen.

De adellijke familie de Vrière die de waarheid wil toedekken, lijkt de rode draad bij de vijf moorden die nog volgen. Pas bij de vierde moord op Hector De Zutter in 1926 komt er groot proces dat de moorden in de streek algemeen bekend maakt.

Dat mysterieuze verdwijning en moorden zoals nu in Wingene mensen bezighouden, bevestigt de schrijfster. Zelfs nu nog wordt ze aangesproken over de moorden in Beernem.

Verdwijningszaak Wingene doet aan beruchte moorden denken

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier