Verdere inkrimping stadspersoneel door natuurlijke afvloeiingen in Oostende

Redactie KW

Oostende blijft zijn personeelsbestand afslanken door natuurlijke afvloeiingen. Het aantal voltijdse equivalenten moet krimpen van 901 in 2014 naar 837 in 2019. De belastingen voor de Oostendenaars verhogen niet.

Dat maakte het schepencollege bekend bij de voorstelling van het meerjarenplan 2014-2019 en het stadsbudget voor volgend jaar. “De nominale groei van de personeelskredieten wordt beperkt tot 1% per jaar en de werkingskosten worden bevroren op het niveau van 2013. Het hoeft geen betoog dat dit heel strenge normen zijn”, aldus schepen van Financiën Hilde Veulemans.

“Net zoals in de vorige legislatuur – toen 120 personeelsleden afvloeiden – worden slechts één op drie van de personeelsleden die met pensioen gaan, vervangen”, zegt burgemeester Jean Vandecasteele. “Dat zal gebeuren met respect voor de sociale gevoeligheden en de dienstverlening aan de bevolking. We bekijken de vervangingen ad hoc: sommige diensten, zoals kinderopvang, krijgen er zelfs mensen bij, andere diensten – zoals de havendienst – verdwijnen helemaal.”

Oostende verhoogt de belastingen voor de Oostendenaars niet, enkel wordt de citytaks voor toeristen verhoogd van 1 tot 2 euro per overnachting per kamer. De extra inkomsten vloeien volledig naar Toerisme Oostende, die er toeristische evenementen buiten de zomermaanden mee zal organiseren.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Verdere inkrimping stadspersoneel door natuurlijke afvloeiingen in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier