Verdeelde reacties over plan kunstmatige eilandjes voor kust

06/07/10 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:47

Bron: Kw

Volgens Natuurpunt zullen eilandjes in zee onze kust niet beschermen tegen overstromingen. De milieuvereniging baseert zich op studies van Nederlandse experts. De eilanden in zee zijn een idee van een aantal baggeraars. En de baggerbedrijven zien het groots. De opgehoogde zandbanken kunnen ook worden ingericht als natuurgebied, recreatiegebied en er kunnen zelfs woningen op komen. Maar dat ziet de burgemeester van De Panne niet zitten. Ook de visserijsector bekijkt het plan met heel veel wantrouwen. De watersporters, die zijn dan weer voor.

De jachthaven van Nieuwpoort heeft te kampen met plaatsgebrek en moet dringend worden uitgebreid. Het plan Vlaamse Baaien 2100 klinkt Steven De Sloovere van de Vereniging voor Vlaamse Watersporten als muziek in de oren. "We hebben maar 67 kilometer Belgische kust en die is overbevolkt. We hadden vroeger land op zee. Dat kunnen we nu via een natuurlijk proces terugwinnen." Schitterend ook vindt Desloovere dat er eindelijk een lang...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!