Verdedigers beschuldigde drugsmoord Roeselare zwakken thesis van moord af

© BELGA
Redactie KW

De advocaten van de beschuldigde Jan Bonte in de drugsmoord op zijn vriendin Sevim Bicer in Roeselare zwakten vrijdag de thesis van moord met voorbedachte rade af. “Jan Bonte is geenszins schuldig aan moord”, lieten zijn verdedigers Marc Decramer uit Wervik en zijn confrater Jan Ameye uit Roeselare weten.

Beide advocaten, die Jan Bonte (30) uit Roeselare verdedigen voor het hof van assisen in Brugge, lieten al enigszins in hun kaarten kijken. Ze haalden aan dat “er geen sprake is van het opzettelijk doden van Sevim Bicer. Voorbedachte rade is uitgesloten.”

Mr. Marc Decramer zei dat in de akte van verdediging nadat openbaar aanklager, eerste substituut-procureur des konings in Kortrijk Tom Janssens de akte van beschuldiging voorlas voor de 12 juryleden, 4vrouwen en 8 mannen. De openbare aanklager houdt het bij de thesis van moord met voorbedachte rade.

Getuigen

Vandaag greep de assisenzitting ten gronde plaats. Maandag wordt de zaak voortgezet met de ondervraging van de beschuldigde. Diezelfde dag komen vooral speurders en leden van het parket hun bevindingen op de getuigenbank toelichten. De daaropvolgende dagen volgen nog meer getuigen ten laste en ter ontlasting.

Drugsgeld

Jan Bonte takelde op dinsdag 26 januari 2010 Sevim Bicer (27) uit Menen met een hamer en vervolgens met een mes dodelijk toe. De vrouw van Turkse afkomst bezweek twee dagen later. Sevim Bicer had de nacht in zijn flat doorgebracht. ‘s Ochtends ontspon er zich een hevige discussie over drugsgeld tussen beiden. De dader en het slachtoffer waren regelmatige cokesnuivers.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier