Verdachten van brandstichting in De Groene Meersen in Zedelgem vrijgelaten

Redactie KW

Het Brugse parket heeft na urenlang ondervragen de twee verdachten van de brandstichting van een haag op het domein De Groene Meersen vrijgelaten.

Maandagavond rond 21.30 uur is er brand gesticht op het domein De Groene Meersen in Zedelgem. Een 8 meter lange en 2 meter hoge haag werd in brand gestoken. Bovendien hebben de daders met behulp van autobanden 15 balen stro in een aanpalende weide vuur doen vatten.

De politie heeft maandagavond nog twee verdachten opgepakt : het gaat om een meerderjarige en een minderjarige Zedelgemnaar. Zij werden van hun vrijheid beroofd en moesten al een nachtje in de politiecel doorbrengen. Dinsdag werden de twee verdachten opnieuw urenlang verhoord. tijdens hun ondervragging staken zij de schuld voortdurend op mekaar.

Uiteindelijk oordeelde het Brugs parket om de verdachten niet voor eventuele verdere aanhouding voor de onderzoeksrechter te leiden. Ze zijn disndagavond vrijgelaten. Dat betekent geenszins dat ze vrijuit gaan. Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet en kan leiden tot strafrechterlijke vervolging van de meerderjarige. De minderjarige riskeert voor de jeugdrechter te moeten verschijnen.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier