Verdachte van moord op Caroline Vyncke in Moorsele blijft in de cel

Redactie KW

De hoofdverdachte van de moord die in februari 2011 op Caroline Vyncke uit Moorsele werd gepleegd, blijft in de cel. De verdediging van de man had zijn vrijlating gevraagd aan de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent, maar de KI ging daar niet op in. Geert V., de vriend van de vrouw, zit al meer dan een jaar in de cel op verdenking van moord.

De 42-jarige Caroline Vyncke verdween in februari 2011 na een wandeling met haar hond. Enkele maanden later werden stukken van haar verzaagde lichaam teruggevonden in de Heulebeek in Moorsele en Gullegem.

Haar vriend werd aangehouden op verdenking van moord. Hij legde bekentenissen af, maar kwam daar daarna op terug. Tijdens een reconstructie zou hij aangegeven hebben dat hij zijn vriendin had vermoord, maar zou hij ontkend hebben dat hij het lichaam in stukken zaagde en dumpte.

De raadkamer in Kortrijk verlengde twee weken geleden de aanhouding van de verdachte. Zijn advocaten gingen daartegen in beroep bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. De man blijft echter in voorhechtenis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier