Verdachte dokter André Gyselbrecht blijft in cel en ziet af

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De raadkamer van Brugge verlengt de aanhouding van dokter André Gyselbrecht opnieuw met drie maanden. De huisarts uit Ruiselede zit ondertussen bijna acht maanden in voorhechtenis in het kader van het onderzoek naar de kasteelmoord van Wingene.

Mr. Johan Platteau is de Antwerpse raadsman van de opgesloten arts. Hij en zijn medewerkster mr. Melissa Beeckman begrijpen niet waarom hun cliënt nog langer in voorhechtenis wordt gehouden. “Onze cliënt vormt geen gevaar voor de maatschappij. Hij heeft geen strafblad en lijdt onder de hele situatie. Hij hoort niet in de gevangenis thuis.”

Mr. Beeckman diende dinsdag een verzoekschrift tot vrijlating in. Tevergeefs.

Dr. Gyselbrecht werd in het begin van het onderzoek een eerste keer van zijn vrijheid beroofd. Hij kwam samen met zijn zoon Peter na zes maanden voorwaardelijk vrij, maar werd in februari van dit jaar weer in de cel in Ieper gestopt omdat “hij een gevaar is voor de maatschappij en het onderzoek niet zou verstoren”.

Nukkig

Het Brugse gerecht verdenkt dokter Gyselbrecht (63) ervan de opdrachtgever te zijn van de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens op 31 januari 2012.

De Ruiseleedse arts schakelde zijn vriend en ex-patiënt Pierre Serry uit Aalter in om zijn nukkige schoonzoon “een lesje te geven”. Dat liep anders af. Ook Pierre Serry zit in voorhechtenis.

(JPT)