Verbreding Schipdonkkanaal is onwettelijk, zegt 't Groot Gedelf in commissie

03/05/12 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

Bron: Kw

De verbreding van het Schipdonkkanaal is onwettelijk. Dat is de boodschap die actiegroep 't Groot Gedelf vanmiddag heeft gebracht in de Commissie Openbare werken van het Vlaams Parlement. "Mocht het kanaal toch verbreed worden, kan Vlaanderen onmogelijk de opgelegde Europese normen voor de kwaliteit van het grondwater nakomen. Dat geldt trouwens voor een groot deel van het hele Seine-Schelde West project", zegt de actiegroep. De verzilting is nu al te hoog en er is onvoldoende zoetwater om bijkomende verzilting tegen te gaan.

Gebieden die grenzen aan een zee, zoals onze provincie, moeten rekening houden met verzilting van het grondwater. Die ontstaat doordat er zout zeewater landinwaarts stroomt, waardoor het zoetwater verandert. Ook in Brugge is dat het geval. Gepensioneerd directeur Dienst Water- en Bodembeleid Paul Vansteelandt legt uit. "Die verbinding...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!