Verbouwing oude tabaksfabriek tot wooncomplex

Over twee maanden gaan in Menen de werken voor de verbouwing van de oude tabaksfabriek D'Heygere van start.
Redactie KW

Over twee maanden gaan in Menen de werken voor de verbouwing van de oude tabaksfabriek D’Heygere van start. Zoals bekend wil de stad de historische site herbestemmen tot een modern complex met lofts en individuele woningen. Dat doet Menen samen met een private partner. Het project zal ruim 4 miljoen euro kosten. Verschillende overheden springen bij voor de renovatie van het beschermde monument.

De oude tabaksfabriek D’Heygere in Menen is oorspronkelijk gebouwd als militair hospitaal onder Lodewijk de veertiende. Het evolueerde later tot een textielfabriek en in 1930 werd het opgekocht voor de opslag en verwerking van tabak. In de jaren tachtig kwam het complex leeg te staan, maar binnenkort moet de beschermde site weer bruisen van leven, want hier realiseert de stad met een projectontwikkelaar een ambitieus woonproject met 14 lofts en 2 individuele woningen

Elke eigenaar krijgt een parkeergarage en een tuin of terras. En een deel van de site krijgt een publiek karakter, ondermeer door de invoeging van een bistro-restaurant. Het project moet de ruimere omgeving wat meer uitstraling geven.

De verbouwingswerken starten in februari en zullen twee à drie jaar duren. Zaterdagmiddag kunnen geïnteresseerden er een kijkje nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier