Verboden te zwemmen aan zomerse Belgische kust

20/04/11 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Bron: Kw

(UPDATE 2) Afgelopen dinsdag waren de warmste plekjes van Europa in België te vinden. Traditionele zonbestemmingen zoals Turkije, Portugal en Spanje hadden te kampen met regen en onweer, terwijl aan onze kust en in het binnenland een laagje zonnecrème onontbeerlijk was. Wie een frisse duik wilde nemen, moest helaas vaststellen dat zwemmen nog niet toegelaten is. "De zee is verraderlijk. Zwemmen is niet zonder gevaar. Dat is onze belangrijkste boodschap", zegt commissaris Rudy Fort van de Oostendse politie.

Aan de kust van Oostende steeg de temperatuur een stuk boven de 20 graden, elders in de provincie was dat ook zo. Van over het hele land kwamen zonnekloppers dan ook hun favoriete kustgemeente opzoeken. Weerkaarten voorspellen dat het nog zeker 10 dagen droog blijft. "Het leuke aan de lente is dat het 's nachts nog afkoelt", zegt VRT-weerman Frank Deboosere. "Daardoor i...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!