Verbod op balspelen terug ingetrokken

Redactie KW

Het verbod om met ballen te spelen op het speelplein van de wijk Binnenkouter in Poperinge, wordt weer ingetrokken. Buurtbewoners hebben er zelf op aangedrongen dat de maatregel werd teruggeschroefd.

Het reglement, dat vorige week goedgekeurd werd door de gemeenteraad, zal op de komende gemeenteraad van eind maart weer ingetrokken worden.

Jeugdschepen Loes Vandromme, die opgelucht is na de hele heisa van de voorbije dagen, formuleert het als volgt:

“Mijn vorige open brief eindigde ik met de volgende zinnen: “Ik blijf bij mijn missie om de stad Poperinge verder uit te bouwen tot een ‘Kei van een stad’, ook voor spelende kinderen. Ik wil dan ook met iedereen samenwerken die op een constructieve manier het buiten spelen promoot en de verdraagzaamheid verhoogt. Bij de goedkeuring van de beslissing rond de Binnenkouter op de laatste gemeenteraad werd vertrokken vanuit het standpunt dat kinderen recht hebben om te spelen, maar dat dit recht gezien de negatieve verstandhoudingen niet gegarandeerd kon worden. We zochten naar een compromis en baseerden ons hierbij op bevragingen en gesprekken die in het verleden werden gevoerd met alle buurtbewoners.”

Nu blijkt dat de buurtbewoners niet tevreden zijn met het kindonvriendelijke imago dat ze aan de hele situatie overhielden. In gesprekken met de schepen hebben ze er dan ook op aangedrongen dat het verbod ingetrokken wordt.

(ld)

Meer in het nieuws van WTV vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier