Velofollies in Kortrijk lokt 33.000 fietsliefhebbers

© VDB
Redactie KW

De fietsbeurs Velofollies in Kortrijk heeft er met ruim 33.000 bezoekers een succesvolle achtste editie opzitten. Dat meldt de organisatie kort na het sluiten van Xpohallen.

De bezoekers konden drie dagen lang alles te weten komen over fietsen. Van de nieuwste technische snufjes zoals schijfremmen en e-bikes tot accessoires die bijdragen tot de veiligheid van de fietsliefhebber.

“Meer dan ooit kon iedereen hier terecht, voor alles wat met fietsen te maken heeft”, aldus organisator Pieter Desmet. “We willen daar blijven op inzetten en duidelijk maken dat deze beurs niet enkel gericht is op wielertoeristen. We zien steeds meer mensen nieuwe dingen uittesten. Zoals de elektrische fiets, zoiets moet je echt eens voelen.”

Naast de 285 standjes konden de bezoekers ook enkele sportieve helden ontmoeten zoals Sven Nys op vrijdag en wereldkampioen tijdrijden Igor Decraene en de winnaar van de Iron Man in Hawaï Frederik Van Lierde op zondag. Die laatste twee gaven een inzicht in hun voorbereiding en trainingsschema’s. Zo hing het publiek aan de lippen van Van Lierde toen hij vertelde dat hij twee dagen voor een belangrijke wedstrijd niets anders eet dan rijst met ketchup.

Volgend jaar komt er alvast een negende editie. Heel wat exposanten bevestigden al hun komst, “maar we moeten ook andere merken blijven aantrekken om de grootste fietsbeurs te blijven”, besloot Desmet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier