Veldegemnaar doctoreert en voetbalt in Groot-Brittannië

© Johan Sabbe
Redactie KW

Veldegem/Torhout Dweezil Vandekerckhove (28) uit Veldegem verblijft al drie jaar in Groot-Brittannië, waar hij aan de universiteit van Cardiff zijn laatste jaar doctoraat in de archeologie afwerkt. Met zijn Britse vriendin Emily Stewart (26) woont hij in Londen en voetbalt er in een amateurploeg uit Westminster, die hoofdzakelijk uit kabinetsmedewerkers bestaat.

Dweezil kwam even terug naar België voor de reünie van de SK-juniores van weleer. De verbroedering met de Engelse gasten verliep bijzonder hartelijk. De Britten met Dweezil als centrale middenvelder bleken echter een maatje te groot te zijn en wonnen vorige zaterdag op het veld langs de Steenveldstraat met 1-4. Maar niemand die erom treurde. Nadien werd alles doorgespoeld met lekker Belgisch bier en een barbecue in het kasteeldomein d’Aertrycke.

Vreemde voornaam

Dweezil is de enige zoon van Geert Vandekerckhove en Marijke Snoeck uit de Veldegemsestraat in Veldegem. Vader Geert is een eminente muziekliefhebber en wou zijn baby 28 jaar geleden Dweezil noemen, net als de zoon van de legendarische zanger Frank Zappa. Dat was echter zonder de toen nog erg ambtelijke dienst burgerlijke stand gerekend: de vreemde voornaam werd niet aanvaard. “Maar dan kenden ze mijn vader nog niet”, lacht Dweezil.

(JS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier