Veiling West-Vlaamse groepsaankoop groene elektriciteit en gas afgesloten

Redactie KW

Zowat 44.000 West-Vlaamse gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is bijna 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen. Gisteravond werd de online-veiling afgesloten.

Essent bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas. Die ligt maar liefst 33,49 % onder de huidige marktprijs. Lampiris bleek het beste bod klaar te hebben voor groene elektriciteit: 15,18 % onder de huidige marktprijs. Die prijs is berekend op wat de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel momenteel vragen voor energie. Binnen de twintig dagen krijgt elke ingeschrevene voor de groepsaankoop een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar de nieuwe leverancier wel of niet te maken. Deelnemers kunnen overstappen tot 15 maart 2012.

De inschrijvingen voor de groepsaankoop in West-Vlaanderen kenden een nog groter succes dan in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Maar liefst alle West-Vlaamse gemeentebesturen ondersteunden de actie. Er werden 50 infoavonden georganiseerd op tal van plaatsen in de provincie en 74 infoloketten waren ter beschikking van geïnteresseerden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier