Veiligheid (weer) discussiepunt op gemeenteraad

Redactie KW

Maandagavond bracht Noël Vansteeland (Open VLD) drie feiten aan als voorbeeld van de verhoogde onveiligheid in Izegem. Burgemeester Gerda Mylle counterde door te stellen dat wie feiten ziet of meemaakt de politie moet verwittigen en dat de cijfers aantonen dat het al bij al wel meevalt.

Drie feiten, ondermeer een vrouw die werd afgeranseld, een 15-jarige die half de kleren van het lijf werd gerukt en herhaaldelijke ambras aan het begin van Nieuwstraat voerde raadslid Noël Vansteeland aan. “Waarom geen veiligheidsambtenaar,” vroeg hij zich af.

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) sloot zich aan bij dit pleidooi, een pleidooi dat hij zelf eerder had ‘moeten’ voeren in gesloten zitting.

Burgemeester Gerda Mylle had deze feiten nagegaan en vond die deels terug, maar dan in een andere vorm. Ze deed wel de warme oproep dat iedereen die wat strafsbaars te zien krijgt, de politie verwittigt op 051 26 26 26. “Prent dat nummer in je hoofd en bel de politie,” argumenteerde ze. “Zo alleen kunnen we de daders vatten.”

Filip Motte, dokter in het Izegemse ziekenthuis, voegde er wel aan toe dat er wel degelijk op zijn werkplek ieder weekend slachtoffers binnengebracht worden.

(WVS)

Het verslag van de volledige gemeenteraad lees je in de Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier