Veertiger uit Middelkerke blijft aangehouden voor partnermoord

Redactie KW

De 44-jarige Danny T. uit Westende, die vorige week zijn vriendin vermoordde tijdens een ruzie, blijft aangehouden. De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding bevestigd en met een maand verlengd.

Volgens de dader boterde het al jaren niet meer goed tussen beide partners. “De dag na de feiten zou het koppel verhuizen naar een transitwoning, in afwachting van onderdak in een definitieve woonst”, zegt meester Christiaens, de advocaat van de man. “Het slachtoffer moest woensdag voor een commissie verschijnen die zou oordelen of zij geschikt was om haar intrek te nemen in de transitwoning. Die dag was de vrouw echter dronken, waardoor ze haar kat stuurde. Dit gaf aanleiding tot de fatale ruzie.”

“Toen de vrouw met verschillende voorwerpen naar haar partner begon te gooien, nam die haar een mes af. In de schermutseling die daarop volgde, heeft hij haar gestoken. De man herinnert zich één messteek. Het was nooit zijn intentie haar te doden”, aldus de raadsman. Uit een autopsie bleek dat de vrouw acht messteken kreeg toegediend.

(JVB/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier