Veertig maanden cel voor beroepscrimineel uit Izegem

Redactie KW

Een 43-jarige beroepscrimineel is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden.

Voor de Izegemnaar is het al de 28ste correctionele veroordeling in twintig jaar. Deze keer staat de drugverslaafde man terecht voor maar liefst 34 inbraken en diefstallen in de regio Izegem.

Krist B. werd op 26 juni nog veroordeeld tot vier maanden cel. Twee maanden eerder ontving hij al een nieuwe dagvaarding voor een massa feiten die hij in 2012 heeft gepleegd in de Izegemse regio. In een doe-het-zelfzaak stal hij verschillende werktuigen, op andere plaatsen stal hij parfum, een zonnebril en juwelen. Hij brak ook geregeld in voertuigen in en stal zelfs ooit een hondenmand uit een wagen.

“Izegem en omstreken geterroriseerd”

“Krist B. heeft Izegem en omstreken geterroriseerd”, sprak de openbaar aanklager, die 40 maanden cel vorderde voor de beroepscrimineel. Izegem werd jaren geteisterd door een inbrakenplaag, maar sinds Krist B. in de cel zit, lijkt de rust voor een groot stuk teruggekeerd. Volgens de raadsman van de beklaagde vormt de drugsverslaving de kern van de problematiek.

Beklaagde begrijpt niet waarom hij telkens hervalt

Krist B. verklaarde spijt te hebben van zijn daden. Hij vertelde de rechter ook dat hij zelf niet begrijpt waarom hij telkens hervalt. Krist B. hoopte een nieuwe straf te voorkomen omdat het om hetzelfde eenheid van opzet ging maar daar ging de rechter niet op in. Hij veroordeelde B. tot een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden. “De vier maanden die je kreeg in juni waren duidelijk onvoldoende”, motiveerde de strafrechter zijn beslissing.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier