Veertiende editie ‘heuveltjes van Erika’ in Klerken

Redactie KW

Voor de veertiende keer al slaan de mannen en vrouwen van de Klerkense mountainbikeclub Erika’s Baaikers vandaag 12 januari de handen in elkaar om in het dorp op de heuvel ‘De heuveltjes van Erika’ te organiseren.

De heuveltjes van Erika zijn een jaarlijks gebeuren waar vorig jaar een 500-tal mountainbikers op af kwamen. Dit jaar is het unieke dat er dwars door de villa van het vroegere campina -nu Alltech- wordt gereden ( het huis staat leeg en er wordt binnengereden via de zijdeur, dan door de gang naar de living en dan via de achterdeur terug naar buiten). In de ene kamer waar de mountainbikers doorkomen draait Tommy de hele dag plaatjes en zorgt zijn lichtinstallatie voor een ‘special effect’ onderweg.

Er werd deze ochtend tussen 8 en 11 uur vrij gestart aan het heuvelhuis. Deelnemers konden kiezen uit een traject van 18, 34 of 45 kilometer. Ook kinderen van 8 tot 12 jaar waren welkom, en konden deelnemen aan een kidstocht onder begeleiding van een volwassene. Na afloop kunnen de mountainbikers vanmiddag genieten van twee verse pannenkoeken. Wie wil kan in de namiddag nog genieten van het Belgisch kampioenschap cyclocross op groot scherm.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier