Veemarkt op Sint-Michiels blijft zeker bestaan

Redactie KW

De veemarkt op Sint-Michiels Brugge bestaat zestig jaar en is nog altijd een belangrijke schakel in de handel van runderen en paarden. Sinds er in Menen een aanvraag loopt om te starten met een verzamelcentrum voor paarden doet het gerucht de ronde dat de Brugse markt zou verdwijnen. Maar het bestuur van de veemarkt in Sint-Michiels spreekt dat tegen.

Jaarlijks passeren er 67.000 runderen en 5.000 paarden de Brugse veemarkt. De veehandel verloopt er volgens vraag een aanbod. Er zijn plannen om ook in Menen een paardenmarkt te organiseren. Er loopt een aanvraag voor een verzamelcentrum voor paarden op de terreinen van de LAR, het internationaal transportcentrum in Rekkem.

Verzamelcentrum

“Een verzamelcentrum is waar de paarden kunnen aangeboden worden en afgevoerd naar een slachthuis. Hier in Brugge is het nog een markt waar meerdere kopers zijn en waar de handelaars aan meerdere kopers hun paarden kunnen aanbieden”, legt dierenarts Georges Lootens uit. Volgende week beslist de gemeenteraad van Menen over de inrichting van een paardenmarkt in Rekkem.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Veemarkt op Sint-Michiels blijft zeker bestaan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier