Veemarkt heeft toekomst volgens adviesbureau

Redactie KW

De veegroothandelsmarkt op de LAR in Rekkem, deelgemeente van Menen, heeft beslist bestaansrecht, zelfs nog een toekomst. Dat is in een notendop de conclusie van de 30-pagina’s tellende audit, die Stad Menen door het externe adviesbureau Ernst & Young liet uitvoeren.

De audit komt tot heel andere bevindingen, die burgemeester Gilbert Bossuyt (SP.A) van Menen tot op heden voorspiegelt. Hij stelt dat de veemarkt weinig toekomst heeft, omdat het aantal aangeboden runderen en kalveren stelselmatig afneemt. Voort zegt hij dat de veemarkt niets opbrengt, integendeel zelfs verlieslatend is. Kortom, volgens de burgemeester wordt de veemarkt het best opgedoekt. Volgens de audit is de markt wel winstgevend en moeten in de toekomst meer opportuniteiten benut worden. Toen de veemarkt in Ieper verdween, ondernam de Meeense overheid niets om de handelaars van daar aan te trekken.

Omdat de audit negatief voor hem uitvalt, eist burgemeester Bossuyt strikte geheimhouding tot de debat over dit dossier op de bijzondere gemeenteraad van maandag 16 november. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 13 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier