Veel werken en dus veel wegomleggingen in de stad

Redactie KW

Het verkeer in Brugge wordt deze week op verschillende plaatsen omgeleid door werkzaamheden. Ondermeer aan de achterkant van het station is de weg in de richting van het centrum afgesloten voor de plaatsing van een grote kraan, en de aanvoer van verbindingsstukken op de werf.

Het verkeer kon vanmiddag nog gewoon door, maar wie morgen Brugge wil binnenrijden, kan dat niet meer langs de Koning Albert I-laan en de Bouveriepoort. De Spoorwegstraat is de hele week afgesloten ter hoogte van de werf aan de achterkant van het station. Het verkeer wordt omgeleid voor de aanvoer van verbindingsstukken voor de werf. Een extra mobiele kraan zal de stukken van 13 ton en 21 meter lang plaatsen. Dit punt is zowat de belangrijkste toegangsweg tot de stad. De hele week zal het verkeer moeten omrijden, wellicht met file tot gevolg.

Maar aan het einde van de zomervakantie wordt er nog wel meer gewerkt op de Brugse invalswegen. Tussen ‘t Zand en het station krijgen de busbanen een nieuwe toplaag. De werken achter het station en aan ‘t Zand vallen samen, maar zouden tegen de start van het nieuwe schooljaar voorbij moeten zijn. Een verkeerschaos zou het dus niet worden, al was het vanmorgen al aanschuiven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier