Veel volk voor opendeur op de vliegbasis in Koksijde

Redactie KW

De opendeurdag op de basis van Koksijde blijkt de nodige aandacht te krijgen van het grote publiek. Rond 13.00 uur wees de teller rond de 3.000 bezoekers tot grote tevredenheid van de organisatie. Voor de meeste aanwezigen was het een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met materialen en technieken van de hulpdiensten die niet alledaags in beeld komen. Alhoewel het geen vliegshow was waren toch enkel fraaie demo’s te zien met helikopters van zowel defensie als politie.

Basiscommandant Lt.-Kolonel Vlieger Ir. Peter Van Den Broucke is tevreden over de samenwerking van de verschillende hulpdiensten aan deze opendeur. We tonen hier allemaal zaken zegt hij die onontbeerlijk zijn in het functioneren van de maatschappij en waarbij nog eens duidelijk is hoe de verschillende diensten elkaar aanvullen en daarbij goed samenwerken.

Ook politiediensten

Zonechef HPC Nicholas Paelinck verduidelijkt verder dat de volledige geïntegreerde politie z’n medewerking verleend heeft aan de open deur en dat alzo de politiediensten ook een positief in het daglicht kunnen komen. Hij hoopt temeer dat zo’n dag een positieve invloed zal hebben bij de aanwerving van nieuwe krachten bij de politie want die zijn er nodig besluit de zonechef.

(EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier