Veel volk verwacht aan de kust dit weekend

Redactie KW

De kust maakt zich op voor een druk weekeinde. De nazomer van de afgelopen dagen zal volgens de weersvoorspellingen zeker nog tot dinsdag aanhouden en de kust verwacht dan ook veel volk. De toeristische diensten in de regio zijn hoopvol gestemd, maar ze voegen er in koor aan toe dat dit mooie najaar de minder goede zomer niet goedmaakt.

De boekingen voor hotelkamers lopen vlot binnen en ook de campings doen nog goede zaken. Peter Craeymeersch, toerismedirecteur Oostende: “Vorige week kende onze badstad al een goed weekeinde, maar uit de voorlopige cijfers voor dit weekeinde kan ik afleiden dat op enkele kamers na, de hotels volgeboekt zullen zijn vanaf zaterdagavond. Er is ook meestal voor twee nachten geboekt. En laten we hopen dat dit niet het laatste mooie weekeinde is.”

De Oostendse toerismedirecteur beseft dat dit de minder goede zomer niet goedmaakt. “Het is zalf op de wonde, maar laat me stellen dat als die trend nog een beetje aanhoudt, het seizoen globaal gezien nog zo slecht niet zal zijn. We hebben immers een goed voorjaar gehad. Voor de mensen die op het strand hun boterham moeten verdienen, zal het echter niet meer goed komen. Zij hebben het meest te lijden gehad onder de slechte zomer”, besluit Peter Craeymeersch. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier