Veel volk op uitvaart Ieperse horeca-uitbater

Redactie KW

Gisterochtend heeft in Ieper in een bomvolle Sint-Maartenskathedraal de uitvaartplechtigheid plaatsgevonden van de horeca-uitbater van brasserie Central op de Grote Markt van Ieper. Hij stapte vorige week uit het leven en liet een afscheidsbrief achter, waarin hij zwaar uithaalt naar Brouwerij Haacht.

Hij wou na 32 jaar de zaak overlaten aan een andere uitbater, maar de brouwerij vroeg hem wegens het vroegtijdig verbreken van zijn contract 100.000 euro. Na veel discussies werd dat bedrag gehalveerd tot 50.000 euro. Maar de man voelde zich als trouwe klant onheus behandeld door de brouwerij. Hij was mentaal gekraakt. Het was zijn wil dat zijn afscheidsbrief op de begrafenisplechtigheid werd voorgelezen. Dat gebeurde door de begrafenisondernemer, die niet de volledige brief voorlas, maar een passage die Francis had onderstreept: ‘Wat mij nu overkomt, is een grote fout van Brouwerij Haacht’.

Op de uitvaartplechtigheid waren heel wat Ieperse horeca-uitbaters en leden van Unizo aanwezig. Er was ook een grote delegatie motorrijders aanwezig, want de man was lid van een motor-club.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier