Veel volk op gebedswake voor deken Marc Gesquière

Redactie KW

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk zijn gisteravond een paar honderd mensen komen opdagen voor de gebedswake voor deken Marc Gesquière. De deken is nu al enkele weken spoorloos, het parket spreekt van een onrustwekkende verdwijning. Op vraag van de gelovigen organiseerde de federatie Kortrijk-Groeninge een gebedswake. En dat de deken wordt gemist bleek uit een bomvolle kerk.

Veel gelovigen kwamen naar de gebedswake om uiting te geven aan hun verdriet en hun onrust. Marc Gesquière is enorm geliefd en kan op een grote groep vrienden rekenen die zich ernstig zorgen maken.

De wake is vooral een teken van hoop. Dat blijkt ook uit de teksten en gebeden die voor deze gebedsdienst gekozen zijn door de Kortrijkse geloofsgemeenschap. Interim Deken Michel Roggeman: “We gaan Marc meedragen in gebed. Het is ook de bedoeling dat de geloofsgemeenschap verbonden is met de familie van Marc en dat we ons verdriet kunnen delen met elkaar.”

Marc Gesquière verdween op zondag 20 februari. Hij werd het laatst gezien in de namiddag toen hij zijn bejaarde vader bezocht in het rusthuis. Er wordt met alle mogelijke scenario’s rekening gehouden wat de verdwijning van de Kortrijkse deken betreft. Vorig weekend is nog in de Leie gedregd maar zonder resultaat.

(bv/ld)

Meer in de nieuwsflash om het uur vanaf 13 uur en in het nieuws van WTV vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier