Veel minder kinderen liepen in juli verloren aan de kust

Redactie KW

Er zijn in de maand juli 225 kinderen verloren gelopen aan onze kust, 330 minder dan in juli vorig jaar. Dat is onder meer te danken aan het slechte weer en de mindere opkomst van dagjesmensen, maar ook aan de verdwaalpalen en de sinds deze zomer ingevoerde anti-verdwaalarmbandjes.

De anti-verdwaalarmbandjes zijn begin deze zomer ingevoerd. Volgens Dominiek Vervaecke, de geestelijke vader van de verdwaalpalen en de armbandjes, zullen ouders in 2012 op de stranden van Oostende, De Panne en Knokke-Heist bij een driehonderdtal mobiele ijsvensters een gratis armbandje kunnen afhalen.

IJsventer

Steve Rohart, die een concessie voor ijsverkoop heeft op het strand van Oostende en De Panne, stemde in met het voorstel. “Ik ben supporter van het eerste uur van de verdwaalpalen en dus ook van de armbandjes. Het is een win-winsituatie voor iedereen dat wij die armbandjes vanaf volgend seizoen zullen aanbieden.”

Peter en meter

Dominiek Vervaecke wil in elke badplaats een peter en een meter van dit project. “We zullen hen vragen dat ze de toestand van de palen en de verdeling van de armbandjes opvolgen. Ze zullen een speciale outfit krijgen om herkenbaar te zijn.”

(Belga, foto a-TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier