Veel bezwaren verwacht voor milieuvergunning helihaven Toran

Redactie KW

Donderdag start het openbaar onderzoek voor de milieuvergunningsaanvraag van de helihaven NV Toran in Dwarsstraat in Beveren bij Roeselare. Tot 3 oktober ligt het dossier ter inzage op het stadhuis van Roeselare en kunnen bezwaren of opmerkingen aan het stadsbestuur overgemaakt worden.

Sinds 1 maart van dit jaar moeten burgerlijke helikopterhavens verplicht over een milieuvergunning Klasse 2 beschikken. De termijn om zo’n vergunning aan te vragen loopt vandaag af. De NV Toran heeft zijn aanvraag op 26 augustus ingediend. Verwacht wordt dat er veel bezwaren zullen komen tegen de milieuvergunning.

Inwoners uit Gits en het noorden van Beveren klaagden in het verleden al over lawaaihinder door landende en opstijgende helikopters. Het protest werd begin juli nog groter na een brief van het Hoogleedse gemeentebestuur aan de stad Roeselare, met klachten van Gitsenaars.

Toran wijst op het belang en het nut van de helihaven voor de streek. Het bedrijf zal de omwonenden samenroepen voor een informatievergadering. De gemeente Hooglede kijkt nog welke stappen het zal ondernemen. Alle inwoners die in het verleden hun ongenoegen lieten blijken, worden op de hoogte gebracht van het openbaar onderzoek. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier